Warmtecoaches voor horeca binnenstad Eindhoven

Terrassen zorgen voor levendigheid in de stad én geven horecaondernemers meer ruimte om gasten te ontvangen. Om ook in de koudere maanden te zorgen dat het voor bezoekers aangenaam is op het terras, gebruiken veel ondernemers terrasverwarmers. Deze gebruiken veel energie en zorgen, zeker met de huidige energieprijzen, voor een flinke kostenpost. Deze terrasverwarming moet duurzamer en goedkoper.

Horecaondernemers in de binnenstad van Eindhoven kunnen hierover op 9, 14 en 15 december in gesprek met Warmtecoaches. Samen kijken ze naar het huidige verbruik. En ze berekenen de mogelijke besparing van energie én geld met een alternatieve verwarmingsbron zoals warmtekussens.

De adviesgesprekken met de Warmtecoaches zijn een initiatief van Onze Stad Onderneemt, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Eindhoven, kennisinstellingen en het lokale bedrijfsleven. Monique Esselbrugge, wethouder Binnenstad: “We vinden het heel fijn als onze binnenstad druk bezocht is. De terrassen zorgen daarbij voor extra sfeer. Om in de wintermaanden mensen gastvrij te kunnen ontvangen, is verwarming vaak wel nodig. Maar dit moet echt op een meer duurzame manier gebeuren. De energiebesparing is goed voor het milieu, maar ook voor de ondernemer.”

Energiebesparing en verduurzaming staan centraal in de gesprekken van de Warmtecoaches van Sit & Heat. Ze berekenen het verbruik van de huidige heaters, gas of elektrisch, en kijken naar het duurzamere alternatief van verwarmde kussens. De  energiebesparing kan oplopen tot ongeveer 95%. De kussen gaan bovendien alleen aan wanneer er gasten op plaatsnemen.