Hoe maken we samen Eindhoven bruisender?

De gemeente Eindhoven is bezig met de ontwikkeling van een uitgaansvisie dat ook nieuw horecabeleid bevat. Dit beleid nodigt ondernemers uit om de stad te laten bruisen maar biedt tegelijkertijd duidelijkheid over de kaders. Onderdeel van het beleid is een visie op een bruisend nachtleven. 

Om ondernemers, inwoners, bezoekers en makers te betrekken bij de visie op een bruisend Eindhoven was er in maart een derde (verdiepende) sessie. Met elkaar gingen we in gesprek over hoe we samen Eindhoven bruisend kunnen maken. Met aandacht voor bestaande initiatieven en kansen voor nieuwe initiatieven.

Terugblik

Na welkom en inleiding van wethouder Monique Esselbrugge was er een interactief gesprek tussen vertegenwoordigers van binnenstadsmanagement Arnhem, Nijmegen en Eindhoven over onder meer openingstijden. De uitwisseling was bedoeld om van elkaar te leren hoe we als steden tot een bruisend karakter kunnen komen. Daarna was er een introductie van het Nachtcollectief Eindhoven. En tot slot kregen de aanwezigen stellingen voorgelegd over een bruisend Eindhoven eruit ziet. 

Visie

De opgehaalde input neemt het team bij Economische Zaken in verder uitwerking van Sharing the Vibes: Visie op een bruisend Eindhoven. Lees meer in de Startnotitie Sharing the Vibes - Visie op een bruisend Eindhoven.

Jeugdraad

Eerder dit jaar haalde de gemeente ook al waardevolle signalen voor de visie op een bruisend Eindhoven in de Eindhovense Jeugdraad. In een interactieve sessie kwamen wensen van jongeren rondom uitgaan en evenementen naar voren. Het uitgaansleven speelt een belangrijke rol in het creëren van een uitnodigende sfeer in de stad.