Onze Stad Onderneemt Samen is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Eindhoven, kennisinstellingen en het lokale bedrijfsleven. Hiervoor werken we samen aan diverse thema's, waarbij ieder thema een eigen uitvoeringsteam heeft.

 • Onze Stad Onderneemt Samen is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Eindhoven, kennisinstellingen en het lokale bedrijfsleven. Het uitvoeringsteam wisselt per thema.

  Onze visie

  Onze Stad Onderneemt is hét platform voor alle ondernemers in de stad!

  Onze missie

  Het versterken van het MKB - de motor van de economie - door een brug te slaan tussen de ondernemers en onze stad. We willen op het hoogste niveau kennis delen, wanneer het gaat over ondernemen in deze stad. Wij kunnen deuren openen die anders wellicht gesloten blijven. Wij kunnen verbanden leggen en daadwerkelijk verbinden.

  Ons doel

  Ons doel is ondernemers te helpen, op alle mogelijke manieren. Denk aan:

  • Informatie over regelgeving, financiering, subsidie, digitalisering, passende huisvesting enzovoorts
  • Doorverwijzing naar organisaties en bedrijven die jou als ondernemer verder helpen
  • Bijeenkomsten met een specifiek thema, gratis toegankelijk, met aansluitend gelegenheid om te netwerken


  We zijn laagdrempelig. Onze dienstverlening is gratis.

Uitvoeringsprogramma MKB-plan 2023

De gemeente is met het Uitvoeringsprogramma MKB-plan 2023 ondernemend Eindhoven en dan specifiek het brede midden en klein bedrijf (mkb) beter van dienst. Hiermee dragen we als overheid bij aan de brede welvaart en werkgelegenheid:

Wethouder Stijn Steenbakkers over MKB ‘Geef je bedrijf een boost!’

“Ondernemers zijn de drijvende kracht voor de Brainport Regio Eindhoven en onze economie. Daarom is het belangrijk dat we ons in blijven zetten om het ondernemersklimaat verder te versterken. En in onze regio doen we dat samen! Met verschillende partners staan wij klaar om jou te helpen, dus sluit je aan, doe mee en geef je bedrijf een boost.”
- Stijn Steenbakkers, wethouder economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport -

Podcast

Stijn Steenbakkers MAAKT KENNIS MET WATT. Beluister hier de volledige podcast.