Daarom wil de gemeente Eindhoven de dienstverlening naar het MKB versterken en stimuleren en is de een MKB-Deal vastgesteld. Binnen de MKB-Deal is geld beschikbaar om in samenwerking met ondernemerscollectieven extra in te zetten op de thema’s zoals beschreven in het Uitvoeringsprogramma MKB-plan:
-
Uitvoeringsprogramma MKB-Plan 2024.pdf (4.89 MB)
Aanvragen financiering MKB-Deal
Download het format hieronder om een aanvraag in te dienen voor financiering vanuit de MKB-Deal. En mail de aanvraag naar ondernemersloket@eindhoven.nl
Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen aan de hand van de volgende criteria:
- Het project sluit aan bij thema’s en doelstellingen van het MKB-plan en is daarmee in het verlengde het uitvoeringsprogramma. De thema's staan hieronder beschreven.
- De activiteiten in het project hebben direct impact op het brede MKB in Eindhoven.
- De aanvrager is een ondernemerscollectief of businessclub en staat als rechtspersoon ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
- Het project is haalbaar en realistisch
- Het project is uiterlijk 31 december 2026 afgerond.
- De activiteiten beschreven in het projectplan behoren niet tot de reguliere werkzaamheden van de aanvrager.
- De maximale bijdrage is €30.000 excl .BTW
-
Format aanvraag MKB-Deal (628.61 KB)
Thema's
Digitalisering
Een digitaal mkb is een sterker mkb, daarom willen we het mkb bewust maken van de mogelijkheden, kansen en uitdagingen op het gebied van digitalisering en deze kennis voor het brede mkb toegankelijk te maken.
Start up ecosystem
Startups zijn de snelst groeiende banenmotor van de economie en zorgen voor grote mate van innovatie. Deze mkb-groep is daarom van groot belang. De gemeente Eindhoven heeft een aanjagende en faciliterende rol in het startup ecosysteem in deze regio. Dit doen we door start ups en scale ups door te sturen naar de plekken die geschikt zijn en ze in te zetten als stimulator van het mkb. We stimuleren ontmoetingen, onder andere door clustering in bedrijfsverzamelgebouwen. Zo borgen we kwaliteit van ondersteuning om ook toekomstige bedrijven een plek te geven in de regio. We volgen de regionale lijn door te focussen op deeptech startups, maar hebben ook aandacht voor de impactstartups.
Arbeidsmarkt
Een goede regionale samenwerking bieden in het opleiden, ontwikkelen, aantrekken en behouden van (internationaal) talent voor onze regio.
Duurzaamheid en circulariteit
De energietransitie brengt veel uitdagingen met zich mee voor ondernemers, met name het brede mkb. Grote investeringsbeslissingen staan op de agenda bij ondernemers en beslissingen moeten worden gemaakt. Ondernemers zijn zich vaak onvoldoende bewust van de mogelijkheden en kansen die duurzaamheid en circulariteit kunnen bieden.
Mobiliteit en bereikbaarheid
Mobiliteit is een belangrijk onderwerp voor ondernemers in onze stad en wordt de komende jaren belangrijker. De groei van de gemeente legt een enorme druk op de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad. Ook onze ondernemers merken de effecten hiervan. Als gemeente voeren we hierop stevig beleid dat ook impact heeft op ondernemers. We realiseren deze transitie alleen als we het samen doen met onze inwoners en ondernemers.