Een warm welkom én energie besparen

Steeds meer ondernemingen in de Eindhovense binnenstad houden hun deuren dicht. Niet omdat ze gesloten zijn, maar om energie te besparen. Dit is goed voor het milieu, en ook voor de portemonnee.

De verwarming laten draaien in de winter of een airco in de zomer met de deuren wagenwijd open kost veel energie en daarmee ook geld. Een winkel met dichte deur of automatische schuifdeur met luchtgordijn bespaart tot 40% op het jaarlijkse energieverbruik.

Klimaatbewust 

Stichting Binnenstad Eindhoven (SBE) en de gemeente Eindhoven ondersteunen de actie van deze ondernemers van harte. “We zien gelukkig al steeds vaker dat winkeliers hun deuren niet onnodig open laten. Bewust met energie omgaan vinden we als gemeente belangrijk. Dat jagen we graag verder aan. Daarom gaan we samen met Stichting Binnenstad Eindhoven speciale bordjes uitreiken. Bordjes die aangegeven dat de deur weliswaar gesloten is, maar die de consument toch warm welkom heten.” zegt Monique Esselbrugge, wethouder Binnenstad. 

Samen besparen

Bezoekers en gasten van onze binnenstad merken thuis vaak ook de gevolgen van de stijging van energieprijzen. Dat maakt dat ze steeds meer klimaatbewust gaan denken en handelen. De actie van de winkeliers krijgt dan ook veel begrip; samen moeten we besparen. Door de deuren niet onnodig open te houden wordt er een stevig maatschappelijk signaal afgegeven.

Speciale bordjes

De gemeente reikte op 25 en 28 november 2022 al speciale borden uit in het kernwinkelgebied en in De Bergen.

Wil jij ook een dergelijk bord aanvragen? Dat kan via ondernemersloket@eindhoven.nl
De borden zijn uniform opgemaakt in de stijl van “Onze stad onderneemt Samen” en beschikbaar in 2 formaten. Ondernemers kunnen kiezen voor een formaat van 30 x 30 cm (2 zuignappen) of 50 x 50 cm (4 zuignappen).

Voorbeeld Bord

Voorbeeld bord

(Foto's: Twycer)