Bijeenkomst marktverkenning Landhuis De Wielewaal

Welke ondernemer ziet mogelijkheden om het landhuis op landgoed De Wielewaal een nieuwe bestemming te geven? Op 19 juni houden we een bijeenkomst over de marktverkenning en nodigen geïnteresseerde partijen uit.

Agenda

Startdatum
Tijd
van 15:00 tot 17:00
  • Locatie
    Raadzaal Stadhuis gemeente Eindhoven

In het najaar van 2025 komt het iconische landhuis op landgoed De Wielewaal vrij voor een nieuwe bestemming. Dit historische pand biedt unieke mogelijkheden voor herbestemming. Het landhuis, gelegen aan de Oirschotsedijk 3, werd in 1934 gebouwd in opdracht van Frits Philips, op het landgoed van zijn vader Anton Philips. Na de Tweede Wereldoorlog werd het uitgebreid volgens een ontwerp van Frans Stam. Na de verkoop van landgoed De Wielewaal in 2007 onderging het landhuis tussen 2007 en 2009 een uitgebreide renovatie.

Bijeenkomst marktverkenning

Op woensdag 19 juni vertellen we meer over de marktverkenning van het landhuis. Belangrijke voorwaarden voor exploitatie zijn onder andere:

  • het behoud van het Philips-erfgoed 
  • het realiseren van een publieke functie in het pand
     

De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in de raadzaal in het Stadhuis. Na de presentatie is er gelegenheid om na te praten. Deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je dan aan via het online formulier (voorwaarde is het bezit van een KvK-nummer). Aanmelden kan tot en met 16 juni.

Deel van het stadsbos

Landgoed De Wielewaal maakt deel uit van het uitgestrekte stadsbos in Eindhoven Noordwest, gelegen tussen de woonwijken Meerhoven, Strijp, Woensel en Acht, en nabij belangrijke bedrijventerreinen zoals BIC, GDC en Eindhoven Airport. 

Meer informatie over het stadsbos en De Wielewaal vind je op Stadsbos en Landgoed De Wielewaal | Gemeente Eindhoven

Off