Social Design Talent Award 2023 - (internationale) studenten matchen aan MKB

 Onze stad onderneemt samen organiseert samen met partners een ondernemersontbijt in het Evoluon.

Aanvullende informatie

Startdatum
Tijd
van 07:30 tot 10:00
 • Locatie
  Evoluon

Ontmoet aanstormend Social Design talent!

Aan tafel met ondernemers en genomineerden voor de Social Design Talent Award tijdens hét ondernemersontbijt van de Dutch Design Week donderdagochtend 26 oktober in het Evoluon.

Social Design voor Ondernemend Eindhoven

Centraal tijdens dit ontbijt staat de meerwaarde van social design voor ondernemend Eindhoven. Als stad staan we voor complexe maatschappelijke vraagstukken op het gebied van inclusiviteit, wonen, mobiliteit, duurzaamheid en zorg. Dit vraagt om fris perspectief en nieuwe vormen van samenwerking. De essentiële bijdragen van social designers hierbij zijn waardevol gebleken, daarom is het belangrijk om nieuw designtalent een podium te geven en te koppelen aan ondernemers in onze stad. Wil jij weten wat de toegevoegde waarde van creativiteit voor jouw bedrijf kan betekenen?

Uitreiking Awards 2023

Ook dit jaar strijden studenten van de Design Academy Eindhoven, TU/e Industrial Design en Sint Lucas voor de titel: Social Design Talent Award. Al ruim 10 jaar reikt de gemeente Eindhoven deze raadsprijs tijdens de DDW uit aan een designtalent. De projecten van de genomineerde studenten bieden stuk voor stuk een oplossing voor een sociaal-maatschappelijk vraagstuk in het gemeentelijk domein. De winnaar ontvangt een prijs van €10.000,- in de vorm van een betaalde opdracht voor de gemeente.

Marte Mei van Haaster

Marte Mei van Haaster won vorig jaar (2022) de Social Design Talent Awards en met deze geldprijs kon ze haar project ‘Land-Ally’ verder ontwikkelen. Land-Ally is een methodologie voor natuurbeheer gebaseerd op alliantie (Ally c.q. bondgenootschap) met niet-menselijke entiteiten. Het doel is om een intieme verbinding tussen mens en natuur te faciliteren, door een plek te bieden waar je contact kunt maken met de natuur door er zorg voor te dragen: hands-on. Het is een openbare ruimte, met instrumenten die ontworpen zijn om samen te werken met dieren en planten, insecten, schimmels en bacteriën op het land. Er worden bijeenkomsten georganiseerd op het land, waarbij deze instrumenten worden gebruikt om voor de plek te zorgen. Tijdens de Dutch Design Week 2023 is het werk van Marte te vinden in Eindhoven bij de Dommel aan de Stationsweg.

Programma

 • 07.30 uur: Inloop & ontvangst
 • 08.00 uur: Openingswoord door dagvoorzitter Mike Weerts
 • 08.30 uur: Pitches genomineerden en presentatie oud winnaar Marte Mei van Haaster
 • 08.45 uur: Ontbijt
 • 09.30 uur: Bekendmaking en uitreiking Social Design Talent Award 2023 door wethouder Saskia Lammers
 • 10.00 uur: Afsluiting

 

  Off