Digitalisering

De coronacrisis heeft ons (nogmaals) met de neus op de feiten gedrukt: digitalisering is een voorwaarde om als bedrijf succesvol te zijn. Bedrijven die voor het uitbreken van corona al in sterke mate waren gedigitaliseerd, wisten hun bedrijfsresultaat op peil te houden en soms zelfs sterk te verbeteren. Ze zetten de achterblijvers op afstand.

Hoe pak je dat nou aan: digitalisering? Waar begin je? Om antwoord te geven op deze en tal van andere vragen organiseert Onze Stad Onderneemt laagdrempelige themasessies, masterclasses en workshops.

Experts én collega-ondernemers vertellen je hoe je snel stappen vooruit zet. Eventueel brengen we je in contact met een marktpartij die je verder kan helpen.

Wie weet kunnen we je nog een extra duwtje in de rug geven. We hebben namelijk een beperkt aantal vouchers beschikbaar voor bedrijven die willen digitaliseren, als een tegemoetkoming in de kosten.

We organiseren regelmatig inspirerende bijeenkomsten over het thema 'Digitalisering' (zie onze agenda).

Digitale Werkplaats Midden & Zuidoost-Brabant  

Binnen de Digitale Werkplaats Midden & Zuidoost-Brabant werken studenten, docenten en bedrijven samen aan digitaliseringsvraagstukken met en voor het MKB. Als bedrijf uit de regio kun jij daar terecht voor een breed scala aan vragen en projecten. Wil je stappen zetten met bijvoorbeeld web development, online marketing, cyber security, data science, procesoptimalisatie en cloudoplossingen? Ze helpen je graag! 

Het doel van de Digitale Werkplaats is om bedrijven uit de regio (omgeving Eindhoven, Helmond, Tilburg) kosteloos te ondersteunen met digitaliseren. Dat doen ze op een manier die laagdrempelig en direct toepasbaar is. Ben jij een ondernemer die met digitale uitdagingen worstelt, meld je dan bij Digitale Werkplaats zodat ze je kunnen koppelen aan een team studenten en/of docenten, gespecialiseerd in jouw vraagstuk. Afhankelijk van de opdracht, kunnen dit zowel mbo-, hbo- als universitaire studenten zijn, waardoor zowel verkennend onderzoek als praktische projecten en toepassingsvragen kunnen worden aangepakt 

Kijk voor meer informatie op www.mijnbedrijfdigitaliseren.nl of mail naar info@mijnbedrijfdigitaliseren.nl. 

Video's

Bekijk hieronder ook eens de video's met Wim Renders (High Tech Software Cluster) en Adriaan van Kalkeren (MCB). Wim geeft in het kort aan hoe de gemeente Eindhoven bijdraagt om ondernemers een duwtje in de rug te geven om ondernemers een eerste stap te laten zetten op het vlak van digitalisering. Adriaan gaf alvast een inkijkje op zijn gastspreker/keynote van 29 september 2021.

Wim:

Adriaan:

Uitvoeringsteam thema Digitalisering

* Stichting Ondernemersverenigingen Eindhoven e.o. (OVE) is een samenwerking tussen De Hurk  Ondernemers Kontakt Eindhoven Airport  Eindhoven Noord Ondernemers  Ondernemersvereniging Acht  De Kade   Bedrijvenpark Esp en Ondernemersvereniging Rapenland.

Leadpartner

High Tech Software Cluster
Wim Renders, cluster manager
06 43 16 98 63
w.renders@brainportdevelopment.nl

Of ben je op zoek naar